Keresés

Szolgáltatások:

A Himalája Sóland szolgáltatásaival lehetőséget biztosít a himalájasó jótékony hatásának fokozására.

Egyénre szabottan segít kiválasztani azt a terápiát, programot, amely a betegségmegelőzés, az egészségmegőrzés,a gyógyulás legmegfelelőbb formája lehet.

Programok:

A sóbarlangunk a sós levegőn kívűl egyéb hasznos foglalkozásokkal várja látogatóit, mely foglalkozások kiegészítik, vagy fokozzák a himalája só jótékony hatását. Az itt végzett jóga vagy pilátesz duplán hat szervezetünkre, kitisztulnak légutaink, feltöltődünk energiával, nő a fizikai teljesítőképességünk is.

A gyerekek játékos foglálkozás közben gyógyulnak, erősödik immunrendszerük. Heti 1 sóbarlangozás 60-70% -kal csökkenti a léguti megbetegedések esélyét. Legyen a sóbarlang kúra családi program.

Kérjük válasszon az Önnek, Önöknek megfelelő programok közül!

A só csodás hatásai:

A sónak, a szervezetünkben a vízháztartás szabályozásán kívül még más szerepe is van, például:

 • A só egy természetes antihisztamin. Asztma esetén ugyanolyan hatásos, mint egy inhalációs-spray, csak mellékhatások nélkül. Asztmás rohamnál igyunk két-három pohár vizet és tegyünk a nyelvünkre egy csipetnyi természetes sót.
 • Só védi a sejteket és különösen az agy sejteket az elsavasodástól.
  A vesének szüksége van sóra, a túltengésben lévő savak leépítésére és azoknak vizelettel történő kiválasztására. Ha a szervezet sóban szegény egyre jobban elsavasodik.
 • A só fontos a lélektani és érzelmi zavarok kezelésében. A depresszió kezelésénél használt Litium a sót próbálja meg helyettesíteni.
 • A só fontos szerepet tölt be az agyban a serotonin és a melatonin- szint konstans fenntartásában. Ha elegendő víz és só van a szervezetben, akkor, mint természetes antioxidánsok eltávolítják a toxikus salakanyagokat, így nem kell esszenciális aminósavakat, mint pl. tryptophan és tyrosin a szervezetnek feláldozni. Ugyanis a tryptophan szükséges a serotonin, melatonin és tryptamin képzéséhez.
 • A só szükséges a rák megelőzésében és kezelésben. A rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak. Ezek un. anaerob organizmusok, amelyek oxigén hiányos közeget igényelnek. Ha elegendő víz van a szervezetben, és a só megnöveli a vér mennyiséget. Akkor a cirkuláló vérrel az oxigén mindenhova eljut, és az így aktivált és motivált immunsejtek bejutnak a rákszövetbe és elpusztítják azt. A dehidratáció gyengíti az immunrendszert.
 • A só fontos az izomzat és az erőnlét fenntartásához.
 • Só csökkenti a szívritmus zavarokat és fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályzásában. A víz : só aránya nagyon fontos. Egy só szegény táplálkozás magas víz fogyasztás mellett egyes embereknél magas vérnyomáshoz vezethet. A logika egyszerű. Ha Ön vizet iszik, de sót nem eszik, akkor nem marad elég víz a vérkeringésbe, hogy a véredényeket teljesen feltöltse.
 • A só fontos alvás zavaroknál, egy természetes altató.
  Cukor betegségnél a só segít a vér cukor szintet egyensúlyban tartani és csökkenti az inzulin szükségletet.
  A víz és só csökkenti a szem és érrendszeri károsodásokat.
  A sejteknek szükségük van sóra, a hidroelektromos energia fejlesztéséhez. Ugyanis a só szállítja az elektromos áramot a sejtekhez.
 • A só fontos szerepet játszik az idegsejtek közötti összeköttetésben és az információ feldolgozásában.
 • A só szükséges az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához.
 • A só tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a slejm felszakításában. A só felbontja, meglágyítja a nyálkát a tüdőben. (Asztma, Emfizema- tüdőtágulat, Mukoviszidose) A só nyelvre téve megállítja a száraz köhögést. A só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához.
 • A só a köszvény és az arthritis (izületi gyulladás) megelőzésében fontos szerepet tölt be.
 • A só megakadályozza az izomgörcsöket.
 • A só megakadályozza a túlzott nyáltermelést. Túlzott nyáltermelés só hiányt jelez.
  Az osteoporose- csontritkulás- egyes esetekben a víz és a só hiányára vezethető vissza.
  Sóra van szükség a csontozat erősítéséhez.
 • A só mivel szerepet játszik a serotonin és a melatonin- szint konstans fenntartásában és ezek szabályozzák közérzetünket, mint pl.: önbizalom, pozitív gondolatok. Így a só közvetetten befolyásolja személyiségünket.
  A só fontos a libido megőrzésében.
  A só segít a toka csökkentésében. Ugyanis a só hiány miatt a nyálmirigyek több nyálat termelnek, hogy segítsék a rágást és a nyelést. Valamint hogy elegendő vizet szolgáltassanak a gyomornak a táplálék felbontásához. A vérkeringés a nyálmirigyekben megnövekszik és a véredények víz áteresztővé válnak, hogy a mirigyeket több vízzel lássák el a megemelkedett nyál termelés érdekében. A véredények már nemcsak a mirigyek körül, hanem a nyakban, az állban és az arcban is víz áteresztővé válnak és itt is víz gyűlik össze.
 • A só megvéd a visszerek és a hajszálér repedéstől.
  Asztmásoknál fontos megemlíteni, hogy amilyen fontos a só, olyan káros a sok Kálium. A Magas kálium tartalmú gyümölcsök- pl. narancs, banán- sportitalok asztma rohamokat okozhatnak. Ezért célszerű ezeket egy kicsit megsózni, hogy a Nátrium és Kálium egyensúlyát fenntartsuk.

Sportolás előtt egy kevés só megnöveli a tüdő kapacitását és a túlzott izzadást meggátolja.

5/5 (3 Reviews)

Értékelj minket és írj véleményt

A Te értékelésed ehhez a szolgáltatóhoz

angry
crying
sleeping
smily
cool
Tallózás

Ajánlott, hogy véleményed legalább 140 karakter hosszú legyen

Összes nyitvatartás
 • Hétfő08:00 - 16:30
 • Kedd08:00 - 16:30
 • Szerda08:00 - 16:30
 • Csütörtök08:00 - 16:30
 • Péntek08:00 - 14:00