Keresés

Évtizedes szaktudással és töretlen szenvedéllyel készítjük a hazai és nemzetközi piacra sajtjainkat, melyek napjainkra már az étkezések kihagyhatatlan szereplőivé váltak.

A Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. neve garanciát jelent a kiváló minőségre, a feldolgozott alapanyagokra, sajtokra és egyéb késztermékekre. Cégünk olyan közkedvelt piacvezető sajtmárkák gyártója, mint a Medve, a Tihany Válogatás, a Pannónia, vagy a Karaván.

A francia családi tulajdonban lévő Savencia Fromage & Dairy vállalatcsoport az első számú sajtspecialitásokat gyártó cég a világon, mely közel 20.000 alkalmazottat foglalkoztat és 120 országban értékesíti termékeit. Leányvállalataként széles nemzetközi portfólióval- és sajtgyártói tudással rendelkezünk.

Vállalatunk hosszú távú sikeres működésének alapja a kiváló minőségű termékek előállítása, a folyamatos termékinnováció és a szolgáltatások megbízhatóságának fenntartása. Társaságunk fontos szerepet vállal a hazai sajtfogyasztási kultúra fejlesztésében, valamint az egészséges táplálkozási szokások kialakításában.

A Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. három sajtüzeme Magyarország Észak-nyugati régiójában található, míg a cég központja Budapesten van. A sajtgyárak mindegyike külön történettel rendelkezik, ami azonban közös bennük, az a Savencia innovatív szemlélete, és a termékek kiváló minősége.

A Répcelaki Sajtgyár 1908-ban alakult „Stauffer és Fiai Közkereseti Társaság” néven. A Stauffer család Svájc Bern kantonjából származott, mely nevében és címerében is a medvére utal, így az üzemben már a kezdetektől fogva gyártottak Medve néven sajtot. Itt készül továbbá a Karaván sajt is, melyet természetes bükkfával füstölnek a gyártás során. A vállalat privatizációja során 1995 májusában a francia Bongrain Csoport (jelenlegi Savencia Fromage & Dairy) szerezte meg a cég részvényeinek többségi tulajdonjogát.

Zalatej Rt. jogelődje az 1942-ben alapított Zala Megyei Gazdasági Egylet volt. 1957-ben indult a Pannónia sajtok gyártása. A Répcelaki Sajtgyárral 1998-ban jött létre a két cég fúziója, majd 2010-től Pannontej tejtermékgyártó és kereskedelmi Zrt. néven működik tovább a két tejipari vállalat egyesülésével létrejött csoport.

A Veszprémtej Zrt. története, több mint egy évszázaddal ezelőtt kezdődött. 1955-ben alakult meg a Veszprémtej Zrt. jogelődje, majd 1979-ben kezdte meg az üzem a termelést a vállalat jelenlegi székhelyén.1981-ben indult útjára az azóta is töretlen népszerűségnek örvendő Tihany Camembert sajt. A vállalatot 1993-ban a francia Bongrain Csoport, Európa vezető multinacionális sajtgyártó cége vásárolta meg.

Cégünk export tevékenysége meghatározó szerepet tölt be a vállalat működésében.

Cégünk export tevékenysége meghatározó szerepet tölt be a vállalat működésében. Termékeink külföldi értékesítése egyrészről a csoport társvállalatai segítségével, másrészről egyedi disztribútorokon keresztül történik.

Főbb piacaink az európai országok, de egyes termékeink eljutnak az USA és Kanada fogyasztóihoz is. Kiemelkedő szerepet játszanak exportunkban a Balkán régió országai: Románia, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Macedónia és Bulgária.

Export termékeink terén kiemelkedő szerepet kapnak a panírozott, fagyasztott sajtjaink, melyeket főként a gyorséttermeknek szállítunk, de cél a gasztronómia teljes körű lefedése valamennyi export piacon. Panírozott sajtjaink nagy választékban, már több mint 10 ország gyorséttermi hálózatában folyamatosan megtalálhatók, ezen a téren további dinamikus fejlődés prognosztizálható.

Cégünk a fejlődés elkötelezettjeként, az export terén is folyamatosan keresi az újításokat és a nemzetközi igényeknek megfelelően bővíti az export portfóliót.

5/5 (1 Review)

Értékelj minket és írj véleményt

A Te értékelésed ehhez a szolgáltatóhoz

angry
crying
sleeping
smily
cool
Tallózás

Ajánlott, hogy véleményed legalább 140 karakter hosszú legyen